MALAY MOVIE


KERAMATMKV(350MB)


SONGLAP DVDrip 2011

 

CLICK TO DOWNLOADplease join with HJ Split
DATIN GHAIRAHGenre: Comedy / Drama
General Release Date: 08 Disember 2011
Distributor: Metrowealth
Cast: Maria Farida, Faizal Hussein, Aaron Aziz
Director:Sabree Fadzil
Release Name:Datin Ghairah[2011] SDTVRip Mkv-KaRL[JWG]
Size: 949 Mb
Quality: SDTVRip - Mkv 704 x 433 756kbps, LiNE audio - 192kbps VBR MP3
Runtime: 1 Hour 29 Minutes
Filename: Datin Ghairah[2011] SDTVRip Mkv-KaRL[JWG]
Subtitle: Malay Hardsub
Sinopsis
DATIN GHAIRIEYAH atau lebih dikenali sebagai DATIN GHAIRAH adalah balu kepada arwah DATO MAHFUZ seorang ahli perniagaan yang terkenal di Malaysia. EMELIA dan EMELDA adalah hasil perkongsian hidupnya selama hamper 20 tahun bersama Dato Mahfuz. Walaupun hidup dalam serba kemewahan, meraka berdua amat lemah dalam pelajarannya terutamanya mata pelajaran matematik,ini membuatkan Datin Ghairieyah mengarahkan setiausaha kerjanya MELISSA mencari seorang guru yang boleh mengajar mata pelajaran matematik melalui internet dan iklan dalam akbar tempatan.
Selama hampir dua tahun status janda yang disandang oleh Datin Ghairieyah sedikit pun tidak melemahkan dirinya untuk meneruskan empayar perniagaan peninggalan arwah suaminya Dato Mahfuz,dia semakin ghairah untuk memperluaskan empayer perniagaan dengan bantuan CAPT.(R)LOQMAN seorang bekas pegawai TLDM yang berpengalaman serta mendapat sokongan daripada CIK MELISA sebagai setiausaha kerjanya,ENCIK FAIZAL dan ENCIK HAIRIE penyelia di syarikatnya.Kehidupan seharian Datin Ghairieyah dan anak-anaknya bertambah terjamin dengan adanya seorang pegawal peribadi yang bernama BADRI atau lebih dikenali sebagai BOB. SUFIAN seorang ahli perniagaan,dia juga merupakan rakan karib arwah DATO MAHFUZ.SUFIAN sedaya upaya cuba untuk memikat DATIN GHAIRIEYAH demi kepentingan perniagaannya.

MEDIAFIRE

SUMPAHAN PUAKA (2011)


                                 MEDIAFIRE(525MB)

                                         PART1

PART2

                                        PART
Jalang (2009) DVDRip 700MB!!!!

Producer Company : De Baron
Language : Malay
Classification : 18PL 
Release Date : 26 November 2009
Duration : 102 min
Audio : Stereo

Synopsis:
Filem ini bertemakan kehidupan masyarakat peniaga dan saudagar yang menggunakan wanita sebagai umpan bagi membolot peluang-peluang peniagaan dari pesaing-pesaing mereka.Ianya mengisahkan kehidupan seorang wanita bujang Mari, yang bekerja sebagai perunding, yang berjaya memenangi berbagai tender pembangunan dengan menggunakan tubuh badannya sebagai habuan kepada pihak yang membuat keputusan, dengan cara itu beliau mendapat dalal yang besar sebagai ganjaran dan upah.


MEDIAFIRE DOWNLOAD!!!! 
 Size: 700 MB


APA TENGOK-TENGOK (2011)

Sinopsis: Filem ini mengisahkan tentang bagaimana seorang pengetua yang bernama cikgu Zaaba, berusaha untuk membentuk sikap dan perangai lapan orang pelajar yang mewakili dua kumpulan atau kelompok kaya dan sederhana. Permusuhan yang berterus selama bertahun-tahun ini berubah apabila seorang pelajar cemerlang dari KL namanya Adriana Abdullah. Ibu Adriana, Syafinaz adalah kawan guru disiplin sekolah tersebut iaitu cikgu Fadzilah. Cikgu itu adalah seorang guru yang mengambil berat tentang para pelajarnya terutama mereka ini semua. Pertelingkahan antara kumpulan Shariff dan Daniel bermula apabila kumpulan Daniel bertembung dengan Shariff yang sedang menunggang motosikal arwah datoknya. Mereka mengejek-ejek Shariff dan memalukan dia di jalan raya.MEDIAFIRE(700MB)Biar Mimpi Sampai Bintang (2011) SDTVRip Astro Ria MKV MediafireBiar Mimpi Sampai Bintang (2011) SDTVRip Astro Ria MKV Mediafire

Sinopsis
Alyah adalah seorang gadis remaja biasa yang baru menerima keputusan SPMnya. Dia bermimpi untuk menyambung pelajarannya ke pengajian tinggi, tetapi oleh sebab pemikiran ibunya, Peah, yang masih kekampungan yang mengutamakan anak lelaki, Alyah terpaksa mengikut kehendak ibunya untuk menolong di gerai ayam mereka di pasar.

Andy Rasputra adalah seorang anak jutawan dari Bandung yang menetap di Malaysia. Dia rimas dengan kehidupannya di Malaysia kerana dia merasakan semua orang yang ingin berkawan dengannya adalah disebabkan kekayaannya.

Pada suatu hari Andy mengambil keputusan untuk berpura-pura menjadi miskin dengan pertolongan bekas pembantu rumahnya, Mak Yam. Sementara itu, Kinah, kawan baik Alyah menyuruh Alyah berpura-pura menjadi kaya agar dia tersangkut dengan teman yang kaya supaya impianya tercapai. Alyah dan Andy bertemu melalui laman facebook dan mula jatuh cinta. 

Andy akhirnya memberitahu hal sebenar tentang dirinya kepada Alyah, ketika Alyah ingin memberitahu keadaan sebenar, dia dihentikan oleh Kinah. Tetapi segala-galanya terbongkar apabila ibu Alyah menyangka yang dia akan menjadi GRO. Apabila Andy mendapat tahu keadaan yang sebenar, dia amat kecewa dan berlalu meninggalkan Alyah.

Pelakon
Randy Pangalila (Indonesia), Elfira Loy, Nurul Sakinah, Shahrifah Shahora, Ezzrin Loy, Mahmud Ali Basha, Hanez Suraya, Didie Alias.

Screenshot
DownloadMKV (594MB) + MEDIAFIRE
PART1 - DOWNLOAD
PART2 - DOWNLOAD
PART3 - DOWNLOAD


DST Papa I Love You (2011) SDTVRip-XviD [Multi]


DST Papa I Love You (2011) SDTVRip-XviD [Multi]

Di Sebalik Tabir Papa I Love You | SDTVRip | AVI | 175MB | Single Link | Screen Res:704X528 | Bitrate:1149Kbps

Language : Malay
Subtitle : English
Pelakon : Lisa Surihani, Mia sara Nasuha, Zalif Sidek, Zaidi Omar, Bob Kuman, Syanie, Zul Handy Black
Tarikh Tayangan : 29 Disember 2011

Sinopsis
Mengisahkan seorang ayah, Baha yang berusaha untuk membesarkan anak tunggalnya, Mia dengan sempurna di dalam kehidupannya yang penuh dengan kesempitan sehingga sanggup melakukan apa sahaja. Baha bertemu dengan Elly, seorang wanita yang sering membantu menjaga Mia dikala Baha sibuk mencari kerja. Elly dan Mia melengkapkan hidup Baha meskipun ditimpa kesempitan dek kerana kekurangan wang dan tidak mempunyai kerja tetap. Datuk Kudin seorang ayah yang semasa mudanya mempunyai segala – galanya namun kerana sikapnya yang lebih mementingkan kerjayanya telah menyebabkan dia kehilangan anak kesayanganya, Elly. Baha menjadi orang tengah dalam membantu merapatkan semula hubungan Elly dan Datuk Kudin dan ini akhirnya telah menyebabkan hubungan Elly dan Baha sendiri menjadi tegang. Perpisahan Baha dan Elly telah menyebabkan Mia sedih dan secara tak sengaja ditimpa kemalangan. Melihatkan betapa besarnya kasih sayang Baha terhadap Mia telah menyedarkan Elly supaya memberikan peluang kepada ayahnya sendiri, Datuk Kudin.


DOWNLOADgenerate the premium account here : http://share4u.vn/cbox/
then enjoy your faster download :) 


HOTLINK!!! AVI [175MB] 

MEDIAFIRE


Tasbih Putih (2011) SDTVRip
Sinopsis : Mengisahkan Salim (Johan As’ari) anak orang kaya yang berubah jadi baik setelah tinggal dan belajar di sekolah pondok. Dia berjaya jugak mengubah hidup seorang remaja bernama Rahim (lakonan Hirzi Jalil) dari remaja yang liar dan derhaka pada orang tuan kepada remaja yang baik. Rahim dulunya benci dengan Salim sudah seperti adik kepada Salim. Salim rupanya anak orang kaya sebelum dia meninggal dia meminta tolong ayahnya supaya mendermakan sedikit harta buat sekolah pondok tu. Akhirnya ayah Salim menunaikan permintaan Salim sebelum dia meninggal dunia.
Language : Malay
Subtitle : English
Pelakon : Johan As’ari, Norlia Ghani, Abu Bakar Juah, Dato Rahim Razali, Hirzi Jalil, Syafiq Kyle, Khairul Amilin, Jaslin Puasa, Taib Mohd, Aiman Shuffie
Source : TeamAryzs – QalesYa
Size : 700 MB

 !!MEDIAFIRE(700MB)!!